STYRET

vedtatt 28 mars 2022

Kontakt: varatunparsell@outlook.com

Leder: Kimble Walsh-Knarvik

Litt om meg:

Jeg elsker å se ting gro – om det er barn, blomster eller bakvekst. Selv om jeg har egen hage hjemme har jeg også lyst til å ha parsell, for da kan jeg satse mest på blomster hjemme og mest på grønnsaker på parsellen. For meg, er det det beste av to verdener!!

I tillegg, tenker jeg at det å bli kjent med masse forskjellige folk på tvers av vårt lokale miljø er en fordel med å være en del av parsellhagen.

Vi møtes på parsellhagen!

Nestleder/kasserer: Ingrid Gåsvær Digre

Litt om meg:

Hei! Jeg er ingen erfaren grønnsaksdyrker og (når jeg er ærlig) er ikke selve grønnsakene jeg dyrker motivasjonen for å delta her i parsellhagen. Grønnsakene er mer en måte å måle resultatet på! Det jeg virkelig ser frem til, er forbedringen av tomta. Forbedring av jordkvalitet, skadedyrkontroll, oppbygging av en produktiv tomt, med bærbusker, frukttrær og andre nyttevekster. Rett og slett en verdiøkning av tomta, for oss som bruker den. 

På min egen, lille parsell, vil dere i år se en del eksperimentering på budsjett. Metoder og løsninger jeg er nysgjerrig på men som kanskje ikke gir de største avlingene. På den andre siden, kanskje det gjør det allikevel? Jeg gleder meg uansett til å prøve og jeg gleder meg til å høre hva deres resultater er, i hva jeg anser som et stort dyrkningseksperiment. 

Vi sees i hagen!

Kursansvarlig: Thone-Heidi Hevrøy Rognstad

Litt om meg:

Helt siden jeg var ung voksen har jeg drømt om å ha et sted å dyrke grønnsaker. I 2014 fikk jeg endelig en hageflekk med sol og jord nok til å starte en kjøkkenhage. Læringskurven var bratt og jeg har lært veldig mye siden den gang. Men den lille rekkehushagen ble egentlig litt for liten for mine drømmer og ambisjoner, så jeg har vært innom andelsbruk i noen år og nå er det parsellhage som kompletterer min grønnsaksproduksjon.

Jeg er opptatt av jordvern og miljø og spiser kun plantebasert kost. Dyrker mest mulig på minst mulig plass, og sånt blir det «matauk» av.  Og jeg elsker det! Og dessuten så liker jeg godt å dele av min erfaring og kunnskap (selv om jeg ikke er ferdig utlært helt enda).
Man lærer så lenge man lever?

Medlem/markedsføring: Emily Bizzozero 

Litt om meg:

Jeg er vokst opp på gård hvor planting, luking og høsting var en viktig del av årets gang. Da jeg fikk egne barn ønsket jeg å videreføre noe av gleden ved å kunne plukke selvdyrkede grønnsaker og bær fra egen hage, og lære om hvor maten vår kommer fra.

Våre kvadratmeter med parsell brukes til å dyrke barnas favoritter, og har i tillegg en terapeutisk effekt på meg i travle tider på jobb. Her får jeg bruke kroppen, komme i kontakt med naturen og roet ned – for parsellen har sin egen tidsregning.

Stopp gjerne innom parsellen og slå av en prat!

Styremedlem: Attila Szabo

Litt om meg:

Matlaging fra grunn, brenner jeg for. Å bruke egenprodusert økologiske grønnsaker og urter er det beste jeg vet. Jeg føler meg heldig som har tilgjengelig en liten hage i gangavstand fra leiligheten.

Ønsker at parsellhagen skal være en sosial samlingsplass for alle hvor vi deler gleden av hagearbeid, og hjelper hverandre til å lykkes.

Hjertelig velkommen!

Varamedlemmer:

Elin Valand

Litt om meg: 

Jeg fikk meg egen hage for få år siden, og da var tiden inne for å la drømmer gå i oppfyllelse. Etter en forsiktig start med tomatdyrking på balkongen for over ti år siden, har jeg nå fått testet ut grønnsaksdyrking i egen hage i stadig større omfang, og bokashi (kompostering av eget matavfall ved fermentering) er blitt en del av hverdagen. Det er mye erfaringer å hente fra å teste ut litt selv, gjerne bygget på andres kunnskap og tips. Av og til går det galt, men ofte går det bra!

Etter noen år med testing og også deltakelse i andelslandbruk, har jeg nok funnet noen favoritter å dyrke, samtidig som det alltid er spennende å prøve noe nytt.  Det er inspirerende å lære av andres erfaringer med grønnsaksdyrking, og da er jo det å være med i en parsellhage perfekt.

Ser frem til en grønnsaksprat ute i parsellen!

Alexandra Gjerdrum

Jeg synes det er veldig kjekt å ha fått muligheten til å ha parsell her i Sandnes kommune. Det er en spennende å dyrke egne grønnsaker for de som ikke har hage hjemme.

Jeg er opptatt av å dyrke økologisk, uten bruk av sprøytemidler og kjemikalier.

En av hobbyene mine er å lage te av urtene, så det er kjekt å kunne dyrke egne urter og grønnsaker. Jeg har også dyrket mye grønnkål og kost meg med å tilberede den på mange ulike måter.

Her går det an å prøve og feile når en dyrker. Det er mye læring og glede i det og det er kjekt å snakke med andre parsellanter om hobbyen min. Håper det blir flere nye parsellanter her på Varatun!