STYRET

vedtatt januar 2023

Kontakt: varatunparsell@outlook.com

Leder: Kimble Walsh-Knarvik

Litt om meg:

Jeg elsker å se ting gro – om det er barn, blomster eller bakvekst. Selv om jeg har egen hage hjemme har jeg også lyst til å ha parsell, for da kan jeg satse mest på blomster hjemme og mest på grønnsaker på parsellen. For meg, er det det beste av to verdener!!

I tillegg, tenker jeg at det å bli kjent med masse forskjellige folk på tvers av vårt lokale miljø er en fordel med å være en del av parsellhagen.

Vi møtes på parsellhagen!

Nestleder/kasserer: Ingrid Gåsvær Digre

Litt om meg:

Hei! Jeg er ingen erfaren grønnsaksdyrker og (når jeg er ærlig) er ikke selve grønnsakene jeg dyrker motivasjonen for å delta her i parsellhagen. Grønnsakene er mer en måte å måle resultatet på! Det jeg virkelig ser frem til, er forbedringen av tomta. Forbedring av jordkvalitet, skadedyrkontroll, oppbygging av en produktiv tomt, med bærbusker, frukttrær og andre nyttevekster. Rett og slett en verdiøkning av tomta, for oss som bruker den. 

På min egen, lille parsell, vil dere i år se en del eksperimentering på budsjett. Metoder og løsninger jeg er nysgjerrig på men som kanskje ikke gir de største avlingene. På den andre siden, kanskje det gjør det allikevel? Jeg gleder meg uansett til å prøve og jeg gleder meg til å høre hva deres resultater er, i hva jeg anser som et stort dyrkningseksperiment. 

Vi sees i hagen!

Medlemskap: Emily Bizzozero 

Litt om meg:

Jeg er vokst opp på gård hvor planting, luking og høsting var en viktig del av årets gang. Da jeg fikk egne barn ønsket jeg å videreføre noe av gleden ved å kunne plukke selvdyrkede grønnsaker og bær fra egen hage, og lære om hvor maten vår kommer fra.

Våre kvadratmeter med parsell brukes til å dyrke barnas favoritter, og har i tillegg en terapeutisk effekt på meg i travle tider på jobb. Her får jeg bruke kroppen, komme i kontakt med naturen og roet ned – for parsellen har sin egen tidsregning.

Stopp gjerne innom parsellen og slå av en prat!

 

Markedsføring: Ledig stilling

Litt om meg:

Jeg har alltid vært glad i hage og planter og visste at dette ville bli et stort savn. Så da jeg kom over mulighetene som Varatun Parsell gir, syntes jeg dette var fantastisk.

Å drive med hagestell er en god og avslappende aktivitet og gir en så stor glede ved å se ting spire og gro. Og det viktigste – å servere selvdyrkede grønnsaker på bordet! 

Styremedlem: Bjørn-Egil Wallin

Litt om meg:

Jeg er rett og slett glad i planter!

I tillegg, har jeg en ambisjon om å være litt selvforsynt.

Å dyrke egen mat og blomster er hobbyen min. Parsellhagen er en fin sted for å finne andre med samme interesser. Det er kjekt bli kjent med andre på dugnad. 

Varamedlemmer:

Elin Valand

Litt om meg: 

Jeg fikk meg egen hage for få år siden, og da var tiden inne for å la drømmer gå i oppfyllelse. Etter en forsiktig start med tomatdyrking på balkongen for over ti år siden, har jeg nå fått testet ut grønnsaksdyrking i egen hage i stadig større omfang, og bokashi (kompostering av eget matavfall ved fermentering) er blitt en del av hverdagen. Det er mye erfaringer å hente fra å teste ut litt selv, gjerne bygget på andres kunnskap og tips. Av og til går det galt, men ofte går det bra!

Etter noen år med testing og også deltakelse i andelslandbruk, har jeg nok funnet noen favoritter å dyrke, samtidig som det alltid er spennende å prøve noe nytt.  Det er inspirerende å lære av andres erfaringer med grønnsaksdyrking, og da er jo det å være med i en parsellhage perfekt.

Ser frem til en grønnsaksprat ute i parsellen!

Tove Gro Aabø

Litt om meg:

Jeg har alltid likt å grave i jorden og hadde i flere år en liten kjøkken /krydderhage og et lite hjemmesnekret drivhus. Da jeg flyttet inn i leilighet her i Sandnes for noen år siden, kjente jeg på savnet å kunne få noe til å vokse og gro. Terrassen ble fort for liten.

I fjor vår traff jeg på noen kos’lige damer på Varatunparsell-stand på Ruten og kort tid etter hadde jeg min første parsell. Det ble en liten avling i fjor, og gleder meg til å starte min første hele sesong denne våren (2023). 

Jeg synes område ved Varatun gård er fint rekreasjonsområde og et fint fellesskap med de andre parsellantene.

Jeg ser frem til å bruke min kreativitet / eksperimentere med å dyrke frem ulike planter/vekster i parsellen. I tillegg dele denne gleden med barnebarna mine.

Friheten ved å ha en parsell her i Sandnes gjør godt for både kropp og sjel.