STYRET

vedtatt 27 januar 2021

Leder: Kåre-Ludwig Jørgensen


Kontakt: post@varatunparsell.no

Litt om meg:

Vokst opp på landet og kom tidlig i kontakt med gårdsdrift. Har også hatt en onkel med kolonihage, så kjent med det å ha hage i tettbebygde strøk.
Liker å se at det spirer og gror, og selvproduserte, økologiske produkter er noe jeg setter pris på. Tenker også at det er viktig at vi holder ved like kunsten å dyrke egen mat.

Er også opptatt av beredskap, og her inngår matvarer. Det er derfor viktig også i denne sammenheng å kunne ha et stykke jord hvor man kan dyrke egne produkter. Selv om det er liten skala, så vedlikeholdes kunnskapen om dette.

I tillegg er et parsell en fin, sosial arena for å fremme dyrking.

Nestleder/kasserer: Ingrid Gåsvær Digre


Kontakt: kasserer@varatunparsell.no

Litt om meg:

Hei! Jeg er ingen erfaren grønnsaksdyrker og (når jeg er ærlig) er ikke selve grønnsakene jeg dyrker motivasjonen for å delta her i parsellhagen. Grønnsakene er mer en måte å måle resultatet på! Det jeg virkelig ser frem til, er forbedringen av tomta. Forbedring av jordkvalitet, skadedyrkontroll, oppbygging av en produktiv tomt, med bærbusker, frukttrær og andre nyttevekster. Rett og slett en verdiøkning av tomta, for oss som bruker den. 

På min egen, lille parsell, vil dere i år se en del eksperimentering på budsjett. Metoder og løsninger jeg er nysgjerrig på men som kanskje ikke gir de største avlingene. På den andre siden, kanskje det gjør det allikevel? Jeg gleder meg uansett til å prøve og jeg gleder meg til å høre hva deres resultater er, i hva jeg anser som et stort dyrkningseksperiment. 

Vi sees i hagen! 

Kursansvarlig: Thone-Heidi Hevrøy Rognstad


Kontakt: kurs@varatunparsell.no

Litt om meg:

Helt siden jeg var ung voksen har jeg drømt om å ha et sted å dyrke grønnsaker. I 2014 fikk jeg endelig en hageflekk med sol og jord nok til å starte en kjøkkenhage. Læringskurven var bratt og jeg har lært veldig mye siden den gang. Men den lille rekkehushagen ble egentlig litt for liten for mine drømmer og ambisjoner, så jeg har vært innom andelsbruk i noen år og nå er det parsellhage som kompletterer min grønnsaksproduksjon.

Jeg er opptatt av jordvern og miljø og spiser kun plantebasert kost. Dyrker mest mulig på minst mulig plass, og sånt blir det «matauk» av.  Og jeg elsker det! Og dessuten så liker jeg godt å dele av min erfaring og kunnskap (selv om jeg ikke er ferdig utlært helt enda).
Man lærer så lenge man lever?

Medlem/markedsføring: Kimble Walsh-Knarvik


Kontakt: medlemsinfo@varatunparsell.no

Litt om meg:

Jeg elsker å se ting gro – om det er barn, blomster eller bakvekst. Selv om jeg har egen hage hjemme har jeg også lyst til å ha parsell, for da kan jeg satse mest på blomster hjemme og mest på grønnsaker på parsellen. For meg, er det det beste av to verdener !

I tillegg, tenker jeg at det å bli kjent med masse forskjellige folk på tvers av vårt lokale miljø er en fordel med å være en del av parsellhagen.

Vi møtes på parsellhagen!

Styremedlem: Attila Szabo

Litt om meg:

Matlaging fra grunn, brenner jeg for. Å bruke egenprodusert økologiske grønnsaker og urter er det beste jeg vet. Jeg føler meg heldig som har tilgjengelig en liten hage i gangavstand fra leiligheten.

Ønsker at parsellhagen skal være en sosial samlingsplass for alle hvor vi deler gleden av hagearbeid, og hjelper hverandre til å lykkes.

Hjertelig velkommen!

Varamedlemmer:

Alexander Bizzozero

Liam Thang Peter Sang